START HIER JOUW ROUTE NAAR DE TOP

 

Wanneer je bij ons jouw tennis naar een hoger niveau wilt brengen,
zul je merken dat je in een trainingsomgeving komt waarin F.L.O.W. is:

  • Familie sfeer
  • Lange termijn ontwikkeling
  • Onvoorwaardelijke tennisliefde
  • Werken aan je hard en soft skills

“Elke dag geïnspireerd vertrekken van de training met YES, I DID IT!”

Elke dag een betere versie van jezelf zijn. Gericht, hard en op de juiste manier werken aan je sterke – en verbeterpunten. Op deze manier stapjes maken om MAXIMUM POTENTIAL bij de speler te behalen, daar gaat het bij ons om. Drive ITT heeft de ervaring en kennis in huis om dit met de spelersgroepen te bereiken.

PROGRAMMA’S

LAPAG-YOUNG-STARS-e1522841210730.jpg

Tenniskids

Jonge dynamische kinderen van 5 t/m 8 jaar leren door veel te spelen technisch-tactische – en coordinatieve skills om deel te kunnen nemen aan spelletjes en wedstrijden. Deze groep tenniskids wordt afhankelijk van leeftijd en niveau ingedeeld in rood, oranje of groen.

LAPAG-Next-Gen-2-e1524040786356.jpg

Youngstars

Ambitieuze en coordinatief gevorderde kinderen van 8 tot 12 jaar die trainen om deel te nemen aan toernooien en competities. Een groot deel van deze groep spelers volgt een trainingspakket van 2 of 3 tennistrainingen en een fysieke training.

nextgen.jpg

Next Gen

Middelbare Scholieren die tennis gekozen hebben als hun sport. Naast hun schoolopleiding doet deze groep minimaal twee tennistrainingen en één fysieke training in de week. Deze groep kenmerkt zich door uiteenlopende ambities, zoals: opstap naar toptennis, universiteitstennis in USA spelen of bij een tennisclub in de hogere teams spelen.

LAPAG-School-en-College-2-e1524055066413.jpg

Top Groep

In dit programma zitten spelers die in de jeugdtop van Nederland spelen. Zij beschikken over een beloften status van het NOC-NSF waardoor zijn voor schooltijd en na schooltijd kunnen trainen. De trainingsprogramma bestaan uit 16 – 20 trainingsuren. In deze uren wordt er gebouwd aan een complete speler die ready is voor de overstap naar professioneel tennis.

LAPAG-PROFS-2-e1524055092645.jpg

Profs

In dit programma zitten spelers die de ambitie hebben om top/prof tennisser te worden. Hier wordt fulltime getraind 5 á 6 dagen per week, vaak 2 keer per dag. Trainingsprogramma’s van 20 tot 30 uur per week.

Motivatie, Motivatie en Motivatie

Iedereen zegt dat motivatie belangrijk is, wij zijn het en hebben onze Tennisacademie daarom DRIVE genoemd. De snelheid waarmee een mens leert wordt bepaald door zijn gedrevenheid of het nou onbewust – of bewust is.
Wanneer kinderen helemaal gek zijn van het spelletje en er elke dag de hele dag mee bezig zijn dan gaat het hard met hun ontwikkeling. Bij Drive zijn de trainingen en onze inzet er op gericht bij kinderen deze intrinsieke motivatie te ontwikkelen. Onze trainingen zijn daarom gericht op het spelen van het spel maar vooral ook hoog intensief, spannend en gevarieerd.

De basis zijn de atletische skills waarop wij bouwen

Naast tennistrainingen bieden wij ook fysieke trainingen aan om jou te ontwikkelen als betere atleet. Wij geloven namelijk dat de basis van een goede tennisser, zijn atletische vermogens zijn. In onze fysieke trainingen maken wij zowel gebruik van kracht en coördinatieve oefenvormen.

Drive-ITT staat voor een brede fysieke ontwikkeling als fundament voor de sporter en tennisspeler. Dit houdt in dat er vanaf de jonge jeugd niet alleen veel aandacht wordt besteed aan het ontwikkelen van de tennisvaardigheden maar dat er ook meteen ruimte is voor het ontwikkelen van de fysieke vermogens. Namelijk: kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie, snelheid en beweeglijkheid.

De fysieke training bij Drive-itt bestaat uit: coördinatie oefeningen en spelletjes, snelheid en beweeglijkheid, lenigheid, mobiliteit en uithoudingsvermogen op de baan. Deze vormen van fysieke training zijn algemeen geaccepteerd en vrijwel iedereen is het erover eens dat dit belangrijke onderdelen zijn voor een tennisser. Naast deze training op de baan wordt er door ons ook veel aandacht besteedt aan kracht en explosiviteit. Deze trainingen vinden plaats in sportschool Duofit.

Krachttraining, en vooral krachttraining bij kinderen is minder geaccepteerd dan de andere vormen van fysieke training.  De huidige wetenschap geeft aan dat krachtraining een veilige methode is om kinderen sterker, sneller en fitter te maken. Dit moet dan wel op veilige manier gebeuren en de training moet door een geschoolde krachttrainer worden gegeven. Dit is bij ons zeker het geval.

TEAMWORK
SNELHEID
KRACHT
METEN

Laatste Drive ITT Nieuws

Vanaf 01 september kan er weer opgegeven worden voor een trainingsprogramma in ons winterseizoen. Ook dit seizoen zullen onze trainingen weer gegeven worden in Amsterdam Oost bij Tennispark USC Tennis.

Belangrijk is te weten dat Drive ITT aan iedereen de kans geeft om in een meer uitdagende en leerrijke omgeving kan trainen. Onze voorwaarde is wel dat je voldoet aan heel veel enthousiasme voor het spel en gedreven bent om heel veel te leren.

Dit jaar is onze pupil uitgeroepen tot Next Gen Sporter Amsterdam. Zachary Eisinga traint sinds zijn tiende jaar bij ons en is via het Nederlandse Jeugdcircuit doorgegroeid tot internationale tennisspeler. Wij zijn heel trots op dit proces en deze erkenning is een mooie stimulans voor Zachary. In Januari gaat Zachary met tennismaatje Roland Stuurman weer de tour op om te stijgen op de wereld ranglijst. Zijn doel voor dit 2021 is om in de top 300 van de wereld te komen.

ONZE TRAINERS STAAN VOOR JOU KLAAR

Patrick Silos
Patrick Silos
Patrick Silos (72), de hoofdcoach van de Future mannen. Patrick is zelf topspeler geweest en heeft meer dan 45 jaar ervaring in het lesgeven en...
Rienco Vos
Rienco Vos
Rienco Vos (38) is de eigenaar en hoofdopleider van de tennisacademie. Hij is de mastermind van het grote geheel en zorgt dat iedereen op de goede...
Yannic Mulder
Yannic Mulder
Yannic Mulder (33) is het geheime wapen van Drive-ITT. Hij is de coach van de Future meiden en zal op de tour gaan coachen. Yannic is een...
Arjen Horjus
Arjen Horjus
TennisTrainer en Hoofd Trainer Tennis Kids Speciale taken: Youngstars, Tenniskids, Athletic Skills Model