Algemene Voorwaarden Tennislessen

De “Spelregels” voor de tennislessen bij Linnaeushof
(“Algemene Voorwaarden” kan ook maar die leest niemand)

Lees dit even door dan weet je “alles”

Deze Spelregels gelden voor alle tennisactiviteiten en tennislessen die door de Tennisschool Drive-ITT worden verzorgd. De spelregels gelden vanaf het moment van inschrijving en ook wanneer je trainingslocaties betreedt of de trainingsfaciliteiten gebruikt, gaan wij ervan uit dat je de spelregels
kent en je eraan houdt. De regels zijn bedoeld om zaken duidelijk te maken voor spelers, lessers, trainers. Sommige zodat we weten wat we van elkaar mogen verwachten, andere zijn om de veiligheid van spelers, lesser, trainers en anderen te kunnen waarborgen.

Als je de Spelregels hebt geaccepteerd, dan mogen wij jouw gegevens ook om contact met je te houden en informatie te delen over lessen, tennisactiviteiten op het park en andere relevante zaken via email en WhatsApp. Ook nemen we jou soms op in een groepsapp, zodat we meerdere mensen tegelijkertijd kunnen informeren. Als je dit niet, wilt, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Jouw gegevens worden door ons verder niet gedeeld met derden.

Tennistrainingen worden gegeven van maandag t/m vrijdag tussen 09.00-23.00 uur. Jeugdlessen duren 45 minuten, lessen voor volwassenen duren 60 minuten. Wij zorgen voor een gekwalificeerde trainer. Het kan soms voorkomen dat een trainer wordt vervangen, incidenteel of voor de resterende lessen. We proberen dit te voorkomen, maar soms is het nodig en ook dan zorgen wij voor een
gekwalificeerde, ervaren trainer. Voor je medecursisten, de trainer en jezelf is het prettig wanneer je op tijd aanwezig bent. Mocht je verhinderd zijn, dan kun je dit doorgeven via tennisles@drive-itt.nl of WhatsApp. Wij zorgen er dan voor dat dit bij de trainer terecht komt.

Je kunt je inschrijven via het formulier op de website. Nadat wij je inschrijving hebben ontvangen, sturen we je een bevestiging met de lestijden. Je hebt dan nog 14 dagen bedenktijd, tenzij je ons direct bevestigd dat je inschrijving als definitief mag worden beschouwd. Wanneer je inschrijving definitief is, kun je niet meer annuleren; je bent dan het volledige cursusgeld verschuldigd, ook als de
eerste les nog niet is geweest. Het cursusgeld dient voor de start van de lessen volledig betaald te zijn. Als er niet tijdig/volledig is betaald, kunnen de lessen worden opgeschort tot de betaling is ontvangen; lessen die hierdoor gemist worden, kunnen in dat geval niet worden ingehaald.

Wanneer je je inschrijft, krijg je een bevestiging met jouw lestijden. Dat is echt jouw lestijd; voor de hele cursus is jouw plek gereserveerd. Daarom is restitutie bij ziekte, verhindering, blessure of verhuizing niet mogelijk. Alleen bij langdurige uitval kun je in overleg een vervanger van een gelijkwaardig spelniveau aandragen. De financiële afwikkeling dien je dan wel zelf te regelen. Mocht je een keer een les missen dan is het in overleg soms mogelijk om de gemiste les in een andere gelijkwaardige groep op een andere dag/tijdstip. Deze optie kunnen we vanwege de planning
echter niet garanderen.

De trainingen worden gegeven op hardcourtbanen (Linnaeushof) en gravelbanen (Sloterplas en Gaasperpark); hiervoor heb je dus geschikte schoenen nodig. Verder is comfortabel zittende sportkleding van belang. Wij zorgen voor de ballen! Een racket kun je eventueel lenen.

Omdat wij geen aansprakelijkheid kunnen aanvaarden voor diefstal, schade of letsel, is het belangrijk om goed op jezelf en je spullen te letten en aanwijzingen van de trainer op te volgen. Heb je een blessure of lichamelijke klachten? Geef het tijdig aan dan kunnen we er rekening mee houden.

Tennis is een buitensport en soms zijn de banen onbespeelbaar vanwege weersomstandigheden. Daarom plannen wij cursusblokken van 19 weken, waarvan wij er minimaal 17 proberen te geven. Uitval vanwege het weer proberen we tijdig via WhatsApp door te geven, zodat je niet voor niets komt. En nu we het toch over uitval hebben; mocht de trainer uitvallen dan kan het zijn dat die les op een ander moment wordt ingepland. Verder vinden wij vanwege veiligheid en concentratie niet handig om toeschouwers/ouders tijdens de training op de baan te hebben.

Wij houden ons aan de aanwijzingen en maatregelen van de overheid met betrekking tot Covid-19. Dit betekent dat ook wij soms worden beperkt in de mogelijkheid om onze cursussen ongestoord doorgang te laten vinden. Wij zullen altijd proberen om een oplossing te zoeken en net zoals onze lessers op onze flexibiliteit mogen rekenen, hopen wij te mogen rekenen op begrip en medewerking
van onze lessers.

Als er een geschil tussen de lesser/cursist en de Tennisschool Drive-ITT ontstaat naar aanleiding van of in verband met deze Spelregels, dan zullen partijen proberen dit geschil op te lossen met behulp van mediation voordat men elkaar in rechte
betrekt. Partijen stemmen nu voor alsdan in met een mediationovereenkomst die inhoudt, dat de mediation zal plaatsvinden met een MfN-registermediator in Amsterdam. De kosten voor de mediation worden gelijkelijk tussen partijen gedeeld.

Zo! Dat was het. Je kent de Spelregels.

Als je vragen hebt over deze Spelregels of iets wat hier niet in staat, neem dan  gerusteven contact met ons op. Bedankt voor het lezen; Let the Games begin!