ONZE KAMPEN ZIJN FUN, DYNAMISCH EN UITDAGEND

 

TENNISKAMPEN

Drive & Fun

vanaf 5 jaar en tennis- ervaringis niet vereist

Dit kamp is speciaal voor kinderen die tennis & fun willen ervaren. Elke dag is er een goede mix van tennisoefeningen – en spellen, sportactiviteiten en een sociaal programma.
Lees meer ....

  Het programma is door de jaren heen doorontwikkeld tot een super gevarieerd en gestructureerd programma.
  Voor kinderen tussen vijf en elf jaar is dit een ideaal tenniskamp. Tenniservaring is voor dit kamp niet noodzakelijk, dus je kan je vriendje en of vriendinnetje mee laten doen aan het kamp.
  Locatie: Tennispark Linnaeushof, Amsterdam Oost.

Drive & Competition

vanaf niveau Tenniskids Oranje met beperkt wedstrijd ervaring

Dit kamp is zeer geschikt voor kinderen die al meer ervaring hebben in het spelen van het tennisspel. Voor dit kamp is het instapniveau Tenniskids ‘Oranje’ met het liefst competitie en of wedstrijdervaring.
Lees meer ....

  Tijdens dit kamp ga je meer uitgedaagd worden en zal je nieuwe vaardigheden gaan leren.  Wij besteden namelijk in deze week veel aandacht voor techniek, tactiek, wedstrijden spelen en natuurlijk heel veel FUN! Wat dit kamp uniek maakt is dat je de hele dag gaat tennissen om jouw speelvermogen en niveau te verbeteren.
  Locatie: Tennispark USC Tennis, Amsterdam Oost.

Drive & Ambition

vanaf niveau Tenniskids Groen met wedstrijdervaring

Ben jij op zoek naar de hoogst mogelijk uitdaging met je tennis, dan is dit kamp op jouw lijf geschreven. Met andere kinderen die alleen maar willen tennissen en zo snel mogelijk beter willen worden,  zit je bij elkaar op tenniskamp.
Lees meer ....

  Een ideale omgeving om jouw tennis extra dimensie te geven! Tijdens de week ga je werken aan het verbeteren van je tennisslagen, (complexe) spelsituaties oplossen en werken aan het beter presteren bij het spelen van wedstrijden.
  Locatie: Tennispark Strandvliet.

Wil jij ook deelnemen aan de leukste tenniskampen? Je gaat in een week veel nieuwe vaardigheden leren, tennisspelletjes en puntjes spelen. Ook is er natuurlijk ruimte voor veel lol en overige activiteiten

Schrijf je snel in en verzeker je van een plek op één van onze tenniskampen

Dit jaar organiseren wij voor enthousiaste tennissers van 6 t/m 16 jaar de leukste en meest uitdagende tenniskampen in de mei – en zomervakantie.

Kampen Datum Vakantieweek Leeftijd Locatie
Drive &  Fun 3 – 5 mei Meivakantie (1e week) 6-11 jaar Linnaeushof
Drive & Play 3 – 5 mei Meivakantie (1e week) 9-15 jaar Linnaeushof
Drive & Fun 12 – 16 juli 1e week zomervakantie 6-11 jaar Linnaeushof
Drive & Play 12 – 16 juli 1e week zomervakantie 9-15 jaar Tennispark USC
Drive & Fun 19 – 23 juli 2e week zomervakantie 6-11 jaar Linnaeushof
Drive & Play 19 – 23 juli 2e week zomervakantie 9-15 jaar Strandvliet
Drive & Fun 9 – 13 aug 5e week zomervakantie 6 – 11 jaar Linnaeushof
Drive & Fun 16 – 20 aug 6e week zomervakantie 6 – 11 jaar Linnaeushof
Drive & Ambitie 16 – 20 aug 6e week zomervakantie 6 – 11 jaar Strandvliet
** Wij zijn nog aan het onderzoeken of wij in 2021 ook (mini)kampen gaan organiseren in de krokusvakantie en of 5e week zomervakantie.

 

Bij ons ga je heel veel oefenen met tennis, maar ook hebben wij tijd ingeruimd voor teamspellen op en naast de tennisbaan. Ons programma is er op gericht om een  zo gevarieerd en dynamisch programma voor elk kind aan te bieden.

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen aangemeld voor onze tenniskampen. Onze ´Fun´ kampen zijn gericht op de jongere tennisjeugd van 5 t/m 12 jaar. Met de jongste groepen draaien wij een meer afwisselend programma waarin er ook geknutseld, getekend, gedanst en (bord)spellen in het clubhuis worden gespeeld. De oudere groepen van dit kamp gaan juist heel veel trainen en de variatie zit hem in het aanbod van tennisskills leren in diverse oefenvormen, tennisspellen en wedstrijden spelen

Wat maakt onze kampen uniek en zo leuk. Wij denken dat dit komt doordat wij elke dag voor elk kind een sportief tennisfeestje kunnen neerzetten. Ons geloof is dat de groei van zelfvertrouwen van de tennisskills het beste worden gestimuleerd door speelse competitie, voldoende succesmomenten (trots), energiek groepsdynamiek én persoonlijke begeleiding.
Onze Crew is opgeleid om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren waarin een kind zich goed voelt en aangemoedigd wordt. Samen met jouw groep heel veel leren en lol hebben!

Bij het indelen houden wij vooral rekening mee met welk vriendje en vriendinnetje jij samen in de groep wilt zijn. Ook houden wij bij het indelen van de groepen rekening mee met leeftijd en speelniveau. Met jouw groepje als team elke dag sportief bezig zijn, samen leren en veel plezier hebben is waar het bij ons draait. Uit ervaring weten wij dat dit zorgt voor groei in zelfvertrouwen in een speelse en soms leuke competitieve sfeer.

Onze crew bestaat uit een combinatie van gediplomeerde tennisleraren en assistenten, die opgeleid zijn door Tennisschool Drive-ITT. Een inspirerende crew die ten alle tijden plezier uitstraalt en op een correcte en motiverende de kinderen dingen bijbrengen. Tijdens het kamp zijn er altijd mensen met een EHBO diploma voor goede zorg bij ongevallen. Voor ernstigere ongevallen zijn wij in contact met het OLVG OOST, uiteraard worden de ouders direct op de hoogte gesteld.

09.00 09.15 Binnenkomst kinderen en melden bij crew  
09.15 09.45 warming-up en bewegingsactiviteit  
09.45 10.30 Clinic: 3 stations met toffe oefeningen  
10.30 11.00 Kleine pauze (snack moment)  
11.00 11.45 GROEP ROOD: KNUTSELEN / TEAM OPDRACHT  
11.00 11.45 GROEP ORANJE/GROEN: KONINGSSPELLEN / PUNTJES SPELEN  
11.45 12.15 Alle groepen: tennisspel / training  
12.15 13.15 Grote pauze (lunch)  
13.15 14.15 GROEP ORANJE / GROEN: Parkprogramma  
13.15 14.15 GROEP ROOD: Training / Tennisspellen  
14.15 14.45 Kleine pauze (snack moment)  
14.45 16.00 GROEP ROOD: Parkprogramma  
14.45 16.00 GROEP ORANJE / GROEN: Tennisspellen / Wedstrijden  
16.00 16.30 Eindspel oefenen en om 16.15 eindspel finale  
16.30 17.30 Afmelden bij Crew

Bij regen en slecht weer gaat het kamp gewoon door. Wij beschikken over diverse alternatieven om ondanks slecht weer toch een leuk programma te draaien. Bij aanhoudende regen kunnen wij ervoor kiezen om het programma op binnen locaties voort te zetten.

 • Sportkleren zijn op ons tennispark verplicht, sportschoenen ipv tennisschoenen zijn toegestaan zolang er geen zwarte zool onder zit!
 • Neem altijd een flesje water mee.
 • Een extra setje droge kleren wordt aangeraden.
 • Wij verzorgen het eten en drinken, lunch meenemen is dus niet nodig. (Let op: kinderen met bijvoorbeeld glutenallergie kunnen uiteraard hun eigen eten meenemen.)
 • Zorg dat uw kind voor de dag begint, goed heeft ontbeten. Wij weten uit ervaring dat dit soms wordt vergeten en dat kinderen daar last van hebben tijdens het sporten.
 • Heeft u nog geen tennisracket? Op de club hebben wij een beperkt aantal tennisrackets beschikbaar voor gebruik.
 • Ook zonnebrandcrème hebben we op de club. Smeer uw kind echter ’s ochtends goed in om verbranding te voorkomen.
 • Het tenniskamp is van 09.00 – 16.30. Brengen kan vanaf 08.45 uur en het is superleuk om vanaf 16.00 uur naar het afsluitende spel te komen kijken.
 • Neem je goede humeur mee!

Onze kampen staan voor sportief, fun maar ook voor gezond. Het programma bestaat uit veel bewegen en daarvoor is goede brandstof nodig. Op elke kampdag zal dan ook volop gevarieerd fruit en groente aanwezig zijn voor de spelers. Ook letten wij erop dat kinderen genoeg (water) drinken. Onze lunches bestaan uit voedzaam brood met zowel hartig als soms zoet beleg. Uiteraard is er op zijn tijd ook ruimte voor wat snacks zoals een snelle jelle, een zakje chips of een waterijsje.